Креативните хора не са мотивирани от парите

Когато се отдават на своето призвание, креативните хора не са мотивирани от парите
Когато се отдават на своето призвание, креативните хора не са мотивирани от парите / ThinkStock/Getty Images
Когато се отдават на своето призвание, креативните хора не са мотивирани от парите. Поради тази причина мнозина от тях са склонни да се занимават с любимите си неща, с риск да загърбят добро заплащане в други сфери, пише в. "Метро".

Креативните мъже, дори и непривлекателни, изглеждат по-атрактивни в очите на дамите
 
Таблоидът цитира изследване на медицинския център в Гьотинген. Екипът на д-р Роберто Гоя Малдонадо провел тестове с 24-ма участници, които били креативни или некреативни личности.
 
Специалистите проследили мозъчната им дейност, когато им били предлагани пари. Регистрирали нивата на допамин на доброволците.

Какво е отношението на различните професии към любовта и секса?
 
Половината от тях работели в творческата сфера и били предимно музиканти, фотографи, актьори или художници. Другата половина не се самоопределяла като "креативна" и била съставена от застрахователни агенти, зъболекари, администратори.

Най-сексапилните мъжки и женски професии
 
При креативните участници било регистрирано много по-ниско ниво на активиране на частта на мозъка, отговаряща на стимулите за възнаграждения - вентралния стриатум, когато им предлагали пари.

Най-подходящите професии за хора, които не обичат да общуват
 
При творците обаче били констатирани понижени нива на допамин, когато трябвало да се разделят с получените даром пари. Което означава, че креативните хора не са изкушавани от паричните облаги, но понякога се тормозят, когато знаят, че не могат да ги получат.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА