Когато се отдават на своето призвание, креативните хора не са мотивирани от парите
Когато се отдават на своето призвание, креативните хора не са мотивирани от парите / ThinkStock/Getty Images
Когато се отдават на своето призвание, креативните хора не са мотивирани от парите. Поради тази причина мнозина от тях са склонни да се занимават с любимите си неща, с риск да загърбят добро заплащане в други сфери, пише в. "Метро".

Креативните мъже, дори и непривлекателни, изглеждат по-атрактивни в очите на дамите
 
Таблоидът цитира изследване на медицинския център в Гьотинген. Екипът на д-р Роберто Гоя Малдонадо провел тестове с 24-ма участници, които били креативни или некреативни личности.
 
Специалистите проследили мозъчната им дейност, когато им били предлагани пари. Регистрирали нивата на допамин на доброволците.

Какво е отношението на различните професии към любовта и секса?
 
Половината от тях работели в творческата сфера и били предимно музиканти, фотографи, актьори или художници. Другата половина не се самоопределяла като "креативна" и била съставена от застрахователни агенти, зъболекари, администратори.

Най-сексапилните мъжки и женски професии
 
При креативните участници било регистрирано много по-ниско ниво на активиране на частта на мозъка, отговаряща на стимулите за възнаграждения - вентралния стриатум, когато им предлагали пари.

Най-подходящите професии за хора, които не обичат да общуват
 
При творците обаче били констатирани понижени нива на допамин, когато трябвало да се разделят с получените даром пари. Което означава, че креативните хора не са изкушавани от паричните облаги, но понякога се тормозят, когато знаят, че не могат да ги получат.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА