Най-подходящите професии за хора, които не обичат да общуват
Най-подходящите професии за хора, които не обичат да общуват / ThinkStock/Getty Images

Не всеки човек обича да общува с други хора. По тази причина британското издание indy100 направи списък на десетте професии, които изискват най-малък контакт с хора и най-малко умения в тази област.

Най-сексапилните мъжки и женски професии

За да установи кои са тези професии, медията ползва данни от Информационната мрежа за професиите - департамент към американското министерство на труда, който съдържа информация за общо 974 професии.

Всяка една длъжност получава точки от 0 до 100 в зависимост от това до каква степен за нейното упражняване се изисква контакт с други хора или приятелско отношение.

Какво е отношението на различните професии към любовта и секса?

И така, ето ги десетте професии, които изискват най-малка комуникация с хора, цитирани от БГНЕС:

№ 10. Оператор на ковашки машини

На десето място с 56,5 точки се нареждат хората, които работят на машини за обработка на метал и пластмаса.

№ 10. Дървосекачи

Също с 56,5 точки на десето място застават дървосекачите. Тяхната професия изисква умело боравене с брадви и триони, но и познаването на техники за безопасно падане, така че дървото да понесе минимални щети по повърхността си.

№ 8. Работници на полиращи машини

Те изглаждат и полират различни предмети от метал, дърво, камък, смола, пластмаса, стъкло и др., използвайки ръчни уреди. Точките им в класацията на Информационната мрежа за професиите са 56.

№ 8. Геолог-техник

Това са хора, които тестват или анализират проби на изкопаеми като нефт и минерали, или изследват даден терен за наличие на петрол, природен газ или други ценни залежи. Те също получават 56 точки.

№ 6. Работници на машини за отливане

С 54,5 точки на шесто място се нарежда професията на хората, които следят за правилната работа на автоматични машини за отливане.

№ 5. Гладачи

Това са хората, които използват парни, хидравлични или други машини, с които премахват гънки по текстил или друг вид материи. Тяхната професия получава 53,5 точки.

№ 5. Артисти

Тук става въпрос за хората на изкуството, които създават ръчно направени произведения, посредством плетене, грънчарство, тъкачество и други дейности, свързани с работата на ръцете. Тяхната професия получава също 53,3 точки.

№ 3. Поети и писатели

Това са хора, които създават авторски оригинални текстове като сценарии, проза, поезия, текстове на песни и други. Те застават в челната тройка с 52 точки.

№ 2. Земеделски работници

На второ място с 51,5 точки се нареждат земеделските работници, които засаждат, култивират и отглеждат плодове, зеленчуци, ядки и всякакъв друг вид реколти.

№ 1. Ловци и трапери

С 51 точки професията, изискваща най-малко контакт с хора, е тази на ловците и траперите. Те преследват диви животни за човешка консумация на месо, кожа, стръв и др.

Още по темата за професиите и работата:

Най-странните професии в света на туризма

Мъжете с най-привлекателни за жените професии

Най-стресиращите професии

Секси, по-секси, най-секси професия

Всеки втори ходи уморен на работа