Христина Караколева е Царица на розата - Карлово 2017
Христина Караколева е Царица на розата - Карлово 2017 / Община Карлово
Христина Караколева е новата Царица на розата - Карлово 2017 година. 16-годишното момиче бе избрано на традиционния конкурс-спектакъл, който се проведе в зрителната зала на НЧ “Васил Левски – 1861 г”.

Първа подгласничка на Царицата е 18-годишната Владимира Чомакова. Владимира спечели и „Наградата на публиката”. Втора подгласничка е 18-годишната Цветелина Маркова.

Царица на розата - Карлово 2017
Община Карлово

Царицата на розата – рекламно лице на маслодайни продукти в Китай

В конкурса взеха участие 13 млади и красиви момичета, които представиха своя чар и обаяние пред всички присъстващи в залата.

16-годишната победителка е ученичка от СУ „Васил Левски”, владее отлично английски език, активно се занимава с триатлон и е атлет в Националния отбор по триатлон на България. Носителка е на престижни спортни отличия и е печелила конкурси за красота и есета. Христина е съорганизатор на спортни турнири и помощник-треньор по плуване.
Новоизбраната Царица на розата ще бъде главното действащо лице в предстоящия Празник на Розата, който ще се проведе на 27 май и следващите 12 месеца ще бъде красивия символ на Карловската розова долина.

Царица на розата - Карлово 2017
Община Карлово

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на победителката истинска роза със златно покритие и сподели своето очарование от блестящото представяне на всички момичета.

Царица на розата - Карлово 2017
Община Карлово

БНТ