Как да се храним в горещо време, споделя диетолог, член на Националното дружество на диетолозите Наталия Круглова. Според нея си струва да се ограничи употребата на кофеинови напитки, тъй като те могат да причинят дехидратация.

„Една или две чаши кафе на ден ще са достатъчни (200-250 мл). По-добре е да пиете кафе с мляко, така че да е по-малко концентрирано. Струва си да включите напитки, които ще попълнят водния баланс: обикновена вода, минерална вода - тя ще съдържа допълнителни микроелементи, напитки с добавяне на плодови сокове. За вкус можете да добавите мента и босилек “, каза тя.

Как да пием кафе, така че да носи ползи за здравето: 3 правила

Експертът съветва да включите в диетата зеленчуци, плодове под формата на салати, студени супи и да не забравяте за източниците на протеинови храни.

„Може да са млечни продукти, риба, птиче месо. През този период е по-добре да се откажете от тлъсто месо и колбаси. Не забравяйте за редовното хранене: понякога в горещо време човек не иска да яде цял ден, а до вечерта вече чувства доста изразен глад и съществува риск от преяждане. Рискът от чревни инфекции през този период е голям, съхранявайте храната в хладилник. Плюс това, купуването на готова храна - тук рисковете също са високи, добре е ястието да се приготви точно преди ядене “, заключи експертът.

От агенцията препоръчват носенето на светли дрехи и шапка, както и пиенето на повече вода заради жегите.
Рамблер