Кралското семейство обича танците, но рядко ги виждаме да избухват на дансинга, защото се стараят да спазват приличие на обществени събития. Но източници от кралския двор споделят, че когато партито е частно и няма папараци, голяма част от членовете на кралското семейство се хвърлят смело на дансинга и танцуват без задръжки. Вижте в канала "Royal News" във vbox7:

Съпругата на престолонаследника принц Чарлз, херцогинята на Корнуол, Камила, се слави с това, че винаги излиза първа на дансинга, и затова е получила и прякора си „танцуващата херцогиня“.

Камила
Gulliver/Getty Images

Принц Уилям също смело се включва в различни танцови събития по целия свят, по време на официалните кралски обиколки. Съпругата му Кейт Мидълтън, не остава да гледа безучастно, и се присъединява към танците, макар и по-сдържано.

Кейт Мидълтън и Уилям
Gulliver/Getty Images

Принц Хари и Меган Маркъл също се включваха, даже в непознати за тях танци, по време на съвместните си обиколки като официални членове на кралското семейство. Сега обаче, двамата вече могат да танцуват където и когато си поискат, без да се съобразяват с дворцовите правила.

Принц Хари и Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

Всъщност танците отдавна са специална част от традицията на кралското семейство - кралица Виктория е била известна с любовта си към шотландските танци, и дори обособява специална бална зала в Балморал за нейните танцови партита. Кралица Елизабет II е по сдържана в танците, но никога не се е плашила да се включи в покана за танц по време на официалните си кралски обиколки, като например през далечната 1961 г., в африканската държава Гана, когато кралицата се хвана с президента на страната за да танцува в популярен за тамошния народ танц. Този момент даже е отразен в сериала на Netflix „The Crown“.