/ Gulliver/Getty Images
"Холмс и Уотсън" и Доналд Тръмп триумфираха на антифилмовите награди
Комедията "Холмс и Уотсън" и документални ленти с участието на президента на САЩ Доналд Тръмп триумфираха на антифилмовите награди "Златните малинки", които по традиция се раздават ден преди "Оскар"-ите, предава Ройтерс.

Постлаха 250-метровия червен килим за 91-вите награди Оскар (СНИМКИ)

Филмът "Холмс и Уотсън", в който играят Уил Фарел и Джон С. Райли, излезе големият "победител" за вечерта, като грабна четири приза, сред които за най-лош филм и за най-лош поддържащ актьор за участието на Джон С. Райли. Основателят на "малинките" Джон Уилсън изтъкна, че това е било възможно "най-малоумната пародия" на най-любимите персонажи в литературата, сътворени от Конан Дойл.



Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше отличен с два приза "Златни малинки", играейки самия себе си в документалните ленти от 2018 г. "Смъртта на една нация" на режисьора Динеш Д'Соуза и във "Фаренхайт 11/9" на Майкъл Мур. В последната кинотворба се отличи и съветничката на Тръмп в Белия дом Келиан Конуей, която бе удостоена с приза за най-лоша поддържаща женска роля.

15 почти невероятни факта за 91-вите награди Оскар

Мелиса Маккарти взе приза за най-лоша актриса за "Убийства в Хепитайм" и още едно отличие за "Можете ли да ми простите".



Гангстерският филм "Готи" с Джон Траволта в главната роля за голяма изненада не взе нито една "малинка", въпреки че предварително беше получил цели 6 номинации.

Изненади, куриози и пренебрегнати звезди на номинациите за Оскар 2019

Учредените през 1980 г. награди "Златни малинки" са като контрапункт на наградите "Оскар". Номинациите за "Златните малинки" се правят от жури, което включва около 1000 души от 46 американски щата и 27 страни. За антинаградата могат да бъдат номинирани филми, излезли по екраните в САЩ и Канада през годината.



Наградата отличава най-лошите и със съмнителна стойност кинотворби, а самата статуетка представлява пластмасова малинка, покрита със златна боя и цена под 5 долара.
БТА