Своите наследници милиардерите възпитават по различен начин. Някои искат децата им да наследят техния бизнес, други им дават пълна свобода на избор. Сред тях има и такива, които нямат намерения да работят нито ден, други учат упорито и работят неуморно.

Вижте кои са най-богатите наследници на руски милиардери

Сергей Галицкий

Състояние: 5.7 млрд. долара. Полина Галицкая (1995) е единствената дъщеря на Галицкий. Дъщерята на собственика на социалната мрежа Магнит завърши гимназия в Краснодар и сега учи в Кубанския университет.

Кой е най-богатият руснак?

Алексей Кузмичев

Състояние: 6.7 млрд. долара. Има едно дете- Алексис Кузмичев (2009) Той ще наследи 6.7  млрд. долара. В момента синът на Кузмичев ходи на училище в Париж.

Милиардерите в Русия никнат като гъби

Леонид Михелсон

Състояние: 14.4 млрд. долара. Дете: Виктория Михелсон (1992) и син, роден през 2015 година. Средно на едно дете се пада по 7.2  млрд. долара. Дъщерята на Михелсон се специализира в съвременното изкуство. Тя е изучавала история на изкуството в Нюйоркския университет. През 2009 година баща й създава фонд в Москва, който активно поддържа млади руски художници и организира изложби на Запад.

Андрей Мелниченко

Състояние: 8.2 млрд. долара. Има дъщеря-Тара Мелниченко (2012). Собственикът на Еврохим и СУЕК се жени през 2005 година за Сандра Николич. Дъщерята на Мелниченко - Тара, е на 4 години.

Вагит Алекперов

Първото място е за Юсуф, синът на шефа на "Лекойл" Вагит Алекперов. Потенциалното богатство, което той ще наследи е 8.9 млрд. долара.

12 млрд. долара ще получи най-богатият наследник в Русия