/ iStock/Getty Images
Жителката на американския щат Кентъки Лоръл Лий Луис публикува във Фейсбук домашната работа за дъщеря си, която предлага да се избере кое от две нарисувани момичета да се счита за "дебело".

"Водим децата в училище с надеждата, че те няма да се подиграват, те няма да се дразнят. Но когато едно дете донесе това у дома, те кара да се чудиш на какво се учат в училище", се казва в публикацията.
 

Според американката подобно упражнение е пример за срам от това как изглежда човек, тоест осъждане на хората по външния им вид. Повечето потребители в коментарите подкрепиха нейната гледна точка.

Възмущение в мрежите срещу превод на „Под игото“ на съвременен език

"Това не е нормално. Сигурна съм, че не са го направили нарочно, но определено трябваше да измислят нещо друго. Надявам се да променят задачата", смята възмутена майка в социалните мрежи. Друга пък добавя: "Това е унизително. Бих се обърнала към президента на САЩ да се занимава с това училище". Трета пък добавя: "Нямам думи. Срамувам се от нашата образователна система".
 

Някои обаче изразиха мнение, че майката на ученичката реагира твърде остро.

"Днес хората са толкова чувствителни. Просто трябва да научите децата да уважават другите. Честно казано, не мисля, че тази тетрадка може да повлияе на нещо", пише Макайла Робинсън.

Лъч светлина: Ученици помагат на самотни възрастни хора (ВИДЕО)

"Не виждам нищо лошо. Затлъстяването и сърдечните заболявания са основната причина за смъртта на американците. Тази задача ще покаже на децата, че не бива да водят нездравословен начин на живот, който ги убива", каза Били Бедуел.