Актьорът Кит Харингтън, станал световноизвестен с ролята си на Джон Сноу в "Игра на тронове", разказа за проблемите си с психичното си здраве, с които се е борил по време на снимките на сериала, както и след неговия край. Нещо повече - той сподели, че до голяма степен те се коренят в същността на сериала, пише каналът "Stars News" във vbox7.

"Преминах през някои трудности, свързани с психичното ми здраве, след Троновете и към края на Троновете, ако трябва да съм честен. И си мисля, че  това е свързано с това, което правя през годините", сподели той в Шоуто на Джес Кейгъл. Именно затова си взел и почивка след края на снимките - просто искал да си даде време само за себе си. "Радвам се, че направих това", допълва той.
 

Малко след края на "Игра на тронове" през 2019 г. актьорът заяви, че му се налага да "работи върху някои лични проблеми". През това време си дал сметка, че има правото да избира по кои проекти да говори. Така избрал ролята в Modern Love. Тогава осъзнал, че няма нужда да живее толкова припряно. "Защо не направиш нещо, с което да се облекчиш? Защо не направиш нещо забавно", били въпросите, които той си е задавал тогава. 

През лятото на 2019 г. стана ясно, че Харингтън е постъпил в клиника в Кънектикът, където се лекуват зависимости от алкохол и проблеми със стреса.
 

По време на пандемията все пак се случи нещо хубаво в живота на Кит Харингтън. Той и съпругата му, Роуз Лесли, станаха родители. "Това, което ни беше подарено, беше времето заедно. И като резултат от това се появи нашето бебе", разказа той и допълни, че динамиката в живота му се е променила, а всеки ден вижда у сина си нещо ново, различно, променено.