/ Guliver/Getty Images
Сватбените тържества са чудесен радостен повод за събирането на роднини и приятели, за да бъде отпразнувана любовта между двама души. Когато става дума за кралски сватби обаче, нещата придобиват един по-различен смисъл – романтика, приказни истории и много блясък.

Кралска сватба, която не се забравя, и любопитни факти около нея (ВИДЕО)

Разбира се в центъра на събитието винаги е булката, която от малка мечтае за този незабравим ден, за да облече приказна бяла рокля, с която да спре дъха на всички гости.

Пет приказни сватби от света на кралските особи (СНИМКИ)

А щом става дума за принцеса и сватба, няма как всички погледи да не са насочени към роклята, защото очакват, че ще е истинско произведение на изкуството.

Представяме ви най-приказните булчински рокли през последните години, с които кралските особи са извървявали пътя до олтара.

Принцеса Маделин

Облечена в приказно красива дантелена рокля на италианския дизайнер Валентино Гаравани, принцеса Маделин се врече във вярност на своя избраник Кристофър О'Нийл пред през юни 2013 година.

Принцеса София

Бившата риалити звезда и модел София Хелквист се омъжи за принц Карл Филип на пищна церемония в параклиса на Кралския дворец в Стокхолм през юни 2015 година. След брачната церемония София получи титлата принцеса и херцогиня на Вермланд. Красивата булка каза „да“ в прекрасна сватбена рокля на Ida Sjostedt.

Принцеса София, Бившата риалити звезда и модел София Хелквист се омъжи за принц Карл Филип на пищна церемония в параклиса на Кралския дворец в Стокхолм през юни 2015 година. След брачната церемония София получи титлата принцеса и херцогиня на Вермланд. Красивата булка  каза да в прекрасна сватбена рокля на Ida Sjostedt.
Guliver/Getty Images

Херцогиня Кейт

Британският принц Уилям и Кейт Мидълтън се ожениха в Уестминстърското абатство на пищна церемония на 29 април 2011 година. Кейт беше облечена в традиционна рокля от коприна и сатен с цвят на слонова кост с дантела и дълъг шлейф. Роклята бе дело на британската дизайнерка Сара Бъртън.

Херцогиня Кейт, Британският принц Уилям и Кейт Мидълтън се ожениха в Уестминстърското абатство на пищна церемония на 29 април 2011 година. Кейт беше облечена в традиционна рокля от коприна и сатен с цвят на слонова кост с дантела и дълъг шлейф. Роклята бе дело на британската дизайнерка Сара Бъртън.
netinfo

Екатерина Малишева

Руската модна дизайнерка Екатерина Малишева се омъжи за принц Ернст-Аугуст, наследник на една от големите европейски аристократични фамилии, през юли 2017 година. Сватбата се състоя, въпреки че бащата - принц Ернст Аугуст Хановерски, се противопостави на този съюз, разтревожен за съдбата на семейни имоти в Германия, по-специално земи и гори в Долна Саксония. Булката беше с класическа бяла рокля с перлени бродерии и шлейф, създадена от ливанската дизайнерка Сандра Мансур.

Алесандра де Осма

Бившият модел Алесандра де Осма се омъжи за сина на принц Ернст-Аугуст от Хановер - 32-годишният Кристиан, през март 2018 година. Алесандра бе ослепителна в класическа сватбена рокля, с високо деколте, покрита с нежна дантела и дълъг шлейф. На главата й блестеше тиара, покрита с диаманти.

Най-малкият син на принц Ернст-Аугуст от Хановер - 32-годишният Кристиан, се ожени за дългогодишната си приятелка - 25-годишната  Алесандра де Осма. Двамата си казаха да на 16 март на пищна церемония в Лима, Перу, откъдето е красивата булка.
Guliver/Getty Images

Принцеса Клеър

Клеър Ладемахер се омъжи през 2013 година за люксембургския принц Феликс. Красавицата е дъщеря на милиардера, собственик на телекомуникационната компания LHS Telekommunikation Хартмут Ладемахер.

Вижте още снимки на ослепителните булки

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук