Привлекателна ли е страната ни за испанците, които живеят у нас и какво биха променили? Какви са добрите, лошите и странните неща в България? Тези въпроси задава сънародникът ни Любо Миланов, който от години живее в Мадрид.

Младите испанци харесват страната ни, доволни са от избора си да живеят и да работят у нас. Разбира се, не е лесно да привикнеш към един различен начин на мислене и съществуване и има неща, за които те не могат да намерят логично обяснение и биха ги променили. Ето какво мислят испанците:

Качеството на живот е приоритет за младите хора. Марко Видал споделя, че не може да свикне с лошата инфраструктура - състоянието на улиците и тротоарите, особено в София. „Беше ми много трудно да свикна да гледам надолу, когато вървя по улиците, защото мога да се спъна и да падна“, казва той.

Дразнят го също паркираните по тротоарите коли. Според него трябва да се решат социалните проблеми у нас - малките пенсии, помощите за деца с увреждания, здравеопазването.

България през очите на млади испанци, живеещи у нас (ВИДЕО)

Друг испанец смята, че в България не бива да се затварят очите пред крайния национализъм и ксенофобията. „Бих променил расисткото мислене. Има много млади хора с вижданията на старци, ако имат някакви идеологии в главите, никой не може да ги промени. Но не всички българи са такива“, допълва младият мъж.

Какво знаят испанците за България? (ВИДЕО)

Испанците не могат да намерят логично обяснение за кимането ни, което за „ не“ значи „да“, за държавните служители, които не си вършат работата, за подправките в националната ни кухня.

Автор на видеото: Любо Миланов