В модерния свят преместването от една страна в друга вече не проблем. Възможностите за работа са прекрасен шанс да се опознават повече държави и култури.

Каква е България през очите на няколко испанци, които са решили да се установят у нас? Какво мислят за страната ни, за нас, българите, какво им харесва и дали са доволни от избора си? Тези въпроси задава сънародникът ни Любо Миланов, който от години живее в Мадрид, с помощта на испанеца Марко Видал.

Преместване в България определено би било добро решение, дава съвет Марко. Той разказва как е попаднал в България. В университета записал славянска филология и по програма Еразъм дошъл у нас. Много е доволен от избора си. Харесва нашата храна, природата и сезоните.

„Кой може да устои на един таратор през лятото“, шегува се друг младеж. Той допълва, че обича футбола и харесва Левски и Лудогорец.

Най-култовите български реплики, които испанците знаят (ВИДЕО)

Друг испанец, установил се в нашата страна, смята, че хората са отворени и сърдечни, няма ксенофобия. А българите са гостоприемни и дружелюбни хора и са приятелски настроени към чужденците. Според него месото, бирата и виното ни са отлично качество.

Какво знаят испанците за България? (ВИДЕО)

Млада жена, която работи като учителка, допълва, че общото между испанците и българите са топлите отношения между хората. „Да дойда в България беше най-доброто решение в живота ми. Испанската общност се приема с много любов. Даже мисля, че ни надценяват“, казва тя.

Автор на видеото: Любо Миланов