Spice Girls на наградите Billboard през 1997 година
Spice Girls на наградите Billboard през 1997 година / Gulliver/Getty Images
Певиците от Spice Girls ("Спайс гърлс") планират да създадат собствена звукозаписна къща, която да работи предимно с жени, съобщи Контактмюзик.

Spice Girls се събират за съвместни проекти

Квинтетът се събра миналата седмица в Лондон, за да обсъди плановете си за "нови проекти". Присъстваха всички - Виктория Бекъм, Ема Бънтън, Мел Би, Гери Хорнър, Мел Си. Една от идеите им е била за собствена звукозаписна къща.
 

Love my girls!!! So many kisses!!! X Exciting x #friendshipneverends #girlpower

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

"Момичетата предложиха идеите си и сред тях беше тази на Мел Си за звукозаписна къща "Spice Girls". Тя беше приета много добре, защото всички искат да подкрепят нови таланти, евентуално нови момичешки групи", каза човек от обкръжението на певиците.

Ще се съберат ли отново Spice Girls?

"Първоначално идеята беше за реклами и телевизионни предавания. След срещата обаче се заговори за турне в края на тази година или началото на следващата. Мел Си още не е сигурна, но Виктория участва", разкри същият източник.
 

Love u all so much!!! X Such a great day!! Thank u Simon! X VB

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Групата нови се наложи на музикалната сцена с дебютния сингъл "Wannabe" през 1996 година. Гери напусна групата през 1998 г., а пред 2000 г. тя се разпадна.

Хитът „Wannabe" на „Спайс гърлс" е най-запомнящата се песен

Виктория стана модна дизайнерка, а останалите започнаха самостоятелни музикални кариери. Ема стана телевизионна и радио водеща, а Мел Би - съдия в "X Factor" и "Америка има талант". Те се събраха през 2007 г. за много успешно турне, а след това участваха в церемонията за закриване на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Петте не се бяха събирали от премиерата на мюзикъла "Viva Forever!" през декември 2012 г. Той обаче беше свален от сцена след седем месеца заради нисък интерес. 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА