Правилото е да носим костюма с колан, нали? Грешно! Има много други варианти – един от тях: тиранти! Ще се убедите сами – те са по-добрия колан.
Хората често питат „Къде ти е коланът?“ Облеклото ти не е ли недовършено, ако не носиш колан? Отговорът е „не“.

Коланът е аксесоар. Той не е задължителен. И въпреки че ги носят, всъщност не ги харесват. Поради редица причини. Вижте в канала "Dresscode" във vbox7:

Коланът някак си разваля линията на костюма. Визуално те разрязва на две. Костюм без колан е много хармоничен.

Ще си кажете: „Трябва ми колан, за да ми стои панталонът стегнат“.

костюм
iStock/Getty Images

Е, ако ви е необходим колан, за да не ви пада панталонът, значи трябва да смените панталоните.

Ето защо костюмите по поръчка дори нямат халки за колан.  Просто не им трябват. Вместо това са им сложени странични регулиращи пришивки, които да променяте, когато напълнеете или отслабнете. А това на кого ли не се случва.

Костюмите по поръчка често вървят и с копчета, скрити в пояса на панталона. Аксесоари, които можете да използвате са тирантите.

Ако никога не сте ги носили, определено трябва да ги пробвате. Първо, те ви помагат да носите панталоните малко по-свободно, което се оказва много удобно. Особено ако работите на бюро.

тиранти за панталон
iStock/Getty Images

Коланът поддържа постоянен натиск около кръста, заради което тирантите са много по-здравословен вариант.  А ако имате няколко допълните килограми отгоре, допълнителния „багаж“, който носите, не се забелязва толкова. Тирантите също така ви позволяват да поддържате добре изправена дължината на панталона.  

Искате да ви се виждат чорапите? Щипки като тези са практични и добър старт. Но старомодният начин винаги изглежда по-готино.

Така че спрете да измъчвате тялото си. Освободете панталоните си. С тиранти.