Знаете ли, че подходящото облекло може да промени начина, по който мислим? Ново проучване защитава това твърдение. Вижте в канала "Dresscode" във vbox7:

Науката доказва носенето на костюм те прави по-добър професионалист. Всичко се свежда до абстрактно мислене срещу „реално“ мислене – и двете са важни, но абстрактното мислене е по-трудното.

За „реалното“ мислене една писалка е пластмасова тубичка и течно мастило, докато за абстрактното мислене тя е и нещо повече. Тя стои зад романите, скиците, чертежите на мостове и сгради, идеите, които може да създаде.

Изследователи от Колумбийския университет в Ню Йорк са открили реални доказателства, че официалното облекло подсилва абстрактното когнитивно развитие.

Учените проверили когнитивните способности на студентите с поредица тестове. На случаен принцип им възложили да носят или ежедневно облекло, или облекло, подходящо за интервю за работа. Оказало се, че официалното облекло винаги "побеждава" ежедневното.

Носенето на костюм те кара повече да се замислиш върху ролята, която имаш в живота. Израстваш по-фокусиран върху нещата, които правиш, и това ти помага да видиш по-голямата картина на нещата.  

Разбира се костюмът няма да ви превърне в Айнщайн,  но може да ви помогне да започнете да мислите като лидери.