Големи, сламени, с периферия - за да ни пазят от слънчевите лъчи до колкото е възможно, но и за да ни красят на плажа или изобщо - на лятната ни почивка. Ето такива стилни и готини шапки обичаме всички, нали?

В последните няколко лета са супер популярни шапките с изписана сладурска мисъл или персонализирани с име на тях - виждали сте ги 100% в Инстаграм, Фейсбук, Пинтерест - навсякъде.  Но как да си направим такава красота сами? Показва ни Наталия от Natali’s Beauty:

За нея ще ви трябват:
 
Сламена шапка, разбира се. Най-обикновена, продават се къде ли не. По пазарчета, големи магазини - потърсете и няма начин да не откриете;

2-3 метра ширит в желан цвят. Може да е в класическо черно, може да е в някакъв ярък цвят, който например да вземете за вдъхновение от банския ви, а можете да се спрете на нещо весело с пайети;
 
1 маркер или молив, за да отбележите къде ще зашиете ширита;

силиконово лепило, а може и моментно, ако нямате пистолет за горещ силикон;

ножица

плажна шапка
iStock/Getty Images

Ето и как да направите вашата шапка:

Внимателно изписвате с молив как ще бъдат изписани буквите. Дайте си достатъчно време, за да бъдат еднакви като размер и да изглежда красиво. Можете дори преди това да потренирате на лист, за да си изберете красив шрифт. И започваме лека полека да лепим от ширита. Ако се страхувате да използвате лепило, прозрачна рибарска корда и игла за пришиване също вършат работа, но отнемат повече време.

И още:

Най-добрите плажове в Европа за 2019 (СНИМКИ)

Най-важното, което трябва да знаем за слънцезащитата

Захвърлете бикините на плажа, смел дизайнер с ново предложение (СНИМКИ)