/ ThinkStock/Getty Images
Специалисти от университета "Томас Джеферсън" в град Филаделфия, щата Пенсилвания, уверяват, че когато кафето се приготвя на стайна температура по дългия, тъй-наречен студен способ, то става по-малко кисело и по-сладко при консумация, съобщава изданието "Сайънтифик рипорт".
 
Учените сравнили вкуса на напитката при различните начини на приготвяне на кафе.

Преброиха ползите и вредите от кафето

кафе
ThinkStock/Getty Images

Когато смлените зърна се подложат на топлинно въздействие, получената течност киселее.
 
А когато кафето се накисне при стайна температура и се държи да се разтвори в продължение на едно денонощия, тогава е налице студеният способ.

Как правилно да пием кафе сутрин

кафе
ThinkStock/Getty Images

Получава се силен и много ароматен концентрат, който може да се консумира при разреждане с вода едно към едно.
 
Може да се прибави по желание, мляко,сметана, лед и т.н.

Кога е най-подходящото време за чаша кафе?

кафе
ThinkStock/Getty Images

Така приготвеното кафе е и по-сладко на вкус. Неговата концентрация не се влияе от това колко едро е било смляно кафето.
 
При този способ се получава по-висока концентрация на кофеин и на хлорогенова киселина.
БТА