Италианците изяждат средно по повече от 23 килограма паста всяка година, предаде ДПА, като цитира данни от местно проучване, направено по повод Световния ден на пастата.
Той се отбелязва всяка година на 25 октомври, като тази година Италия го посвети на специалитетите, приготвени "ал денте".
Болонезе, карбонара или просто поднесена със сирене и малко черен пипер - италианската паста е универсална и гастрономически хит по целия свят.
Германците изяждат средно около 8 килограма паста годишно, въпреки че това количество се е увеличило до 9,5 килограма по време на коронавирусната пандемия през 2020 г., според Германската асоциация на зърнопреработвателите.
Според формата най-популярният вид паста по света са спагетите.
През 2020 г. около 17 милиона тона тестени изделия са били изконсумирани по целия свят, което е с един милион тона повече от предишния рекорд от 2019 г. и два пъти повече отпреди 10 години.
Продажбите през 2021 г. обаче са спаднали с 9,4% в сравнение със същия период на миналата година.
По време на пандемията от COVID-19 много италианци са започнали сами да си правят паста. Това споделят четири от десет семейства. Основната причина е, че хората прекарват повече време у дома.
Той се отбелязва всяка година на 25 октомври, като тази година Италия го посвети на специалитетите, приготвени "ал денте".
Болонезе, карбонара или просто поднесена със сирене и малко черен пипер - италианската паста е универсална и гастрономически хит по целия свят.
Германците изяждат средно около 8 килограма паста годишно, въпреки че това количество се е увеличило до 9,5 килограма по време на коронавирусната пандемия през 2020 г., според Германската асоциация на зърнопреработвателите.
Според формата най-популярният вид паста по света са спагетите.
През 2020 г. около 17 милиона тона тестени изделия са били изконсумирани по целия свят, което е с един милион тона повече от предишния рекорд от 2019 г. и два пъти повече отпреди 10 години.
Продажбите през 2021 г. обаче са спаднали с 9,4% в сравнение със същия период на миналата година.
По време на пандемията от COVID-19 много италианци са започнали сами да си правят паста. Това споделят четири от десет семейства. Основната причина е, че хората прекарват повече време у дома.