Много от най-известните изпълнители и артисти използват псевдоними или променени имена. Някои взимат имената на родителите си, други ги съкращават, а трети ги променят напълно, пише каналът "Top Of The Tops" във vbox7. Ето и звездите, за чиито истински имена не подозирахме:

Фърги

Цялото име на изпълнителката от Black Eyed Peas е Стейси Ан Фъргюсън. Тя използва съкратен вариант на фамилията си, за да създаде име, което днес е известно в цял свят.

Кит Харингтън

Звездата от „Игра на тронове“ носи името Кристофър Кейтсби Харингтън. Майка му го кръщава на английския драматург и поет Кристофър Марлоу. Съкратеният вариант на името и на двамата е Кит.

Боно

Пол Дейвид Хюсън е пълното име на фронтмена на U2. По време на певческата си кариера Боно използва няколко сценични имена, но когато приятел му дава прякора Боно Вокс, той остава с него. Името идва от латински и означава „добър глас“. Днес Боно е не само сценичното му име, но и приятелите и семейството му също го наричат по този начин.

Знаменитости, които не използват истинските си имена (ВИДЕО/СНИМКИ)

Луси Хейл

Карън Лусил Хейл е пълното име на актрисата, която решава да използва съкратен вариант от последните си две имена, за да създаде свой артистичен псевдоним.

Луси Хейл
Gulliver/Getty Images

Оливия Уайлд

Пълното име на актрисата е Оливия Джейн Кокбърн. Още в гимназията тя променя фамилията си на Уайлд, като почит към ирландския автор Оскар Уайлд.

Оливия Уайлд
Gulliver/Getty Images

Кейти Пери

Катрин Елизабет Хъдсън започна кариерата си като Кейти Хъдсън. За да не бъде бъркана с актрисата Кейт Хъдсън, тя взима моминското име на майка си Пери като част от своето сценично име.

Кейти Пери
Gulliver/Getty Images

Аштън Кътчър

Първото име на актьора е Кристофър, но той решава да използва само последните си две имена, с които днес е световно известен.

Аштън Кътчър
Gulliver/Getty Images

Рийз Уидърспун

Лора Джийн Рийз Уидърспун е пълното име на актрисата, която развивайки холивудската си кариера решава да използва само последните си имена.

Рийз Уидърспун
Gulliver/Getty Images

Джулиан Мур

Пълното име на актрисата е Джули Ан Смит. Понеже вече съществували Джули Смит и Джули Ан Смит, тя решава да слее първите си две имена и да използва второто име на баща си Мур. Тя споделя, че за близките си продължава да бъде Джули.

Минди Калинг

Вера Минди Чокалингам е пълното име на актрисата. Тя споделя, че родителите и я наричат Минди още от дете, а фамилията си решава да съкрати на Калинг, заради трудното ѝ произнасяне.

Минди Калинг
Gulliver/Getty Images