/ Thinkstockphotos
Според учените неправилното хранене отнема повече животи от пушенето, алкохола, секса и наркотици взети заедно
Екип учени публикува "идеалната диета", която хората трябва да спазват, пише Нюзуик.

Най-ефикасната диета включва натурални продукти

37 експерти от 16 държави участвали в голямо, 2-годишно изследване, целящо да определи какъв тип хранене е нужен на човека и същевременно би бил най-щадящ за природата. Хората трябва да удвоят яденето на плодове, зеленчуци, ядки и бобови растения. В същото време консумацията на захар и червени меса трябва да спадне с 50%.
 

Thinkstockphotos


Според учените преждевременната смърт на 11 милиона души годишно може да бъде предотвратена, ако се спазват указанията от техния доклад. Освен това ще спаднат емисиите на парникови газове, а разнообразието на животинските и растителните видове ще бъде запазено в по-голяма степен.

15 храни с почти 0 калории (ВИДЕО)

Подобна диета ще се отрази положително и на редица хронични проблеми за човечеството като затлъстяване, диабет, недохранване и няколко вида ракови заболявания.
 

Thinkstock/Getty Images


Според учените неправилното хранене отнема повече животи от пушенето, пиенето на алкохол, секса без предпазни средства и употребата на наркотици взети заедно.

Разкриха тайната на най-добрата диета

Освен полезна за здравето, диетата, която предписва доклада е необходима за оцеляването на човешкия вид. В следващите 30 години населението на Земята ще нарасне до 10 млрд. души и изхранването им ще бъде истинско предизвикателство.

Диета без въглехидрати или режим без мазнини?
БГНЕС