Упи Голдбърг защити Лиъм Нийсън
Упи Голдбърг защити Лиъм Нийсън / Gulliver/Getty Images
Актрисата Упи Голдбърг защити колегата си Лиъм Нийсън, категорично заявявайки, че той не е расист, съобщи Контактмюзик.
 
"Хората понякога обикалят, изпълнени с ярост, това се случва. Той фанатик ли е? Не!“, каза носителката на Оскар в телевизионното предаване The View. „Познавам го много отдавна и мисля, че щях да разбера. Срещала съм много истински фанатици. Мога да кажа, че този човек не е такъв".
Лиъм Нийсън предизвика възмущение, като каза в интервю за в. "Индипендънт", че е искал да убие "черно копеле", след като научил, че негова приятелка е била изнасилена от чернокож. Той сподели това, докато промотираше новия си филм "Студено отмъщение", в който героят му търси възмездие за убийството на сина си.

Лиъм Нийсън: Не съм расист! (ВИДЕО)
 
Актьорът нарече реакцията си "ужасна" и обясни, че това за него е бил урок за "първичната необходимост" от отмъщение. Той увери, че не е расист в интервю в предаването на ABC "Добро утро Америка".
В социалните мрежи обаче разказът му бързо се разпространи и мнозина се засегнаха от коментара му. Някои изтъкнаха, че това не са били просто мисли в главата на актьора, а той действително седмица е обикалял, търсейки чернокож, когото да убие.

Полемика в социалните мрежи заради коментар на Лиъм Нийсън за изнасилвач
 
Заради скандала премиерата на новия филм на Лиъм Нийсън "Студено отмъщение" в Ню Йорк премина без червен килим.

Звездата от „Твърде лично“ все пак получи голяма подкрепа от редица знаменитости, сред които холивудската звезда Джейми Фокс и бившият футболист Джон Барнс.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА