Храните, които ни правят щастливи
Храните, които ни правят щастливи / ThinkStock/Getty Images

Консумирането на храни с жълт цвят ни прави по-щастливи, тъй като мозъкът ни свързва този цвят с радостните емоции, установиха учени, цитирани от в. "Метро".

Похапването на храни с жълт цвят освобождава високи нива на хормоните на щастието, които се асоциират със светлите цветове. При проведена анкета се оказало, че 70 процента от респондентите свързвали жълтото в ястията с по-голямото удовлетворение от живота.

Десет храни с магически сили

Шейсет и един процента от анкетираните доверили, че омлетите ги правели най-радостни, следвани от макароните с кашкавал, бананите и палачинките. Две трети от запитаните искали да имат повече жълти храни в хладилниците. Трийсет на сто от респондентите асоцирали жълтото с щастието, повече от всеки друг цвят.

Пет храни, които правят мъжете щастливи

Психолози изтъкват, че започваме да реагираме позитивно на цветовете още от най-ранна възраст. Това се дължи на приятните асоциации със слънчевата топлина и с ярките краски на детските играчки. Жълтото кореспондира с лявото полукълбо на нашия мозък, което ни помага да го възприемаме като забавно и приятно.

В списъка на предпочитанията на британците следват червените храни, а след тях - кафявите, допълва БТА.

Още вкусно и здравословно:

Днес е полезно, утре - вредно: 9 мита за здравословното хранене

Ако искате редовен секс, избягвайте тези храни и напитки

Hай-вкусните ястия в българската кухня

Суперхраните, които помагат на мъжете в леглото