Здрав дух в здраво тяло, са казали старите хора преди много години. Няма как да не сме съгласни с тези  думи. 

Когато човек е здрав, той се чувства прекрасно, в добро настроение е, има енергия за всичко и е мотивиран да прави повече и различни неща. 

Едно от нещата, които не трябва да се подценяват са високите нива на холестерола, тъй като увеличават многократно риска от различни заболявания. Добрата новина е, че високият холестерол е нещо, с което можете да се справите. Вижте в канала "Храна и тренировки с любов" във vbox7:

Вижте няколко храни, с които може да подпомогнете този процес. Ние обаче ви съветваме първо да се консултиране с лекар, който да ви разкаже още по-подробно с какво и как точно да се храните, а понякога дори може да ви предпише определени медикаменти и изследвания.

Куркума

Билката има много лечебни свойства, дължащи се на нейната биоактивна съставка - куркумин. Приемът на куркума, добавена към храната или на куркумин, като хранителна добавка, могат успешно да намалят лошия холестерол и да повишат добрия холестерол.
 
Чесън

Според изследвания чесънът помага за понижаване нивата на холестерола. Дали ще наблягате на храни, базирани на миризливите скилидки, или ще го похапвате, докато вечеряте, няма да сбъркате с чесъна.

Яжте повече бобови храни

Проучванията доказват, че бобовите храни-боб, фасул, грах, леща, нахут и бакла, действат много добре за поддържане на кръвната захар и кръвното налягане в норма, за понижаване на холестерола и подобряване на чревното здраве.
 
Ядки

Ядки имат силното свойство да понижават холестерола, тъй като са богати на полинаситените мастни киселини. Например орехите са едни от малкото добри растителни източници на омега 3 мастни киселини, които имат важно значение за поддържане на плазмените липиди в норма.