Херцогиня Катрин вероятно чака момиче
Херцогиня Катрин вероятно чака момиче / снимка: Reuters

Херцогинята на Кеймбридж Катрин проявява всички признаци, че чака момиче, твърдят британски изследователи.

Великобритания тръпне в очакване да се роди следващия наследник или наследница на трона. Според британски специалисти бременността на Кейт издавала пола на бебето. Те смятат, че тежкото гадене, от което страдаше съпругата на принц Уилям през първите седмици на бременността, е по-често срещано при жени, които очакват момичета.

Неотдавна Кейт сподели, че набляга на здравословната храна и избягва храните с високо съдържание на калории.

Според британски учени слабите жени, които не консумират много калории, е по-вероятно да имат момичета, тъй като те могат да се развият с по-малко хранителни вещества.

Освен това значителна роля може да изиграе професията на бащата. Интересна статистика показва, че 80% от жените, съпруги на пилоти, раждат момичета, пише БГНЕС. Според проучването въздействието на радиацията в самолета намалява броя на мъжките хромозоми в спермата, което увеличава шанса жената да роди момиче.

Кейт била забелязана и да посещава дерматолог в британската столица. Френски изследователи твърдят, че бъдещите майки, които страдат от акне по време на бременността е с 90% по-вероятно да родят момичета, заради излишъка на женския хормон естроген.

Същевременно въпреки че полът на детето все още не е известен, британските таблоиди не спират да спекулират относно името на бъдещия кралски наследник. Джесика Хей, която е приятелка на Кейт, разкри пред списание "Ню Айдия", че херцогинята смята да кръсти бебето Даяна, ако е момиче, като почит към покойната лейди Даяна. "Кейт винаги е обичала това име", заяви Джесика.

"Те все още не са купили нищо за бебето", сподели още приятелката на Кейт. Тя заяви, че би било прекрасно, ако херцогинята е бременна с близнаци, както предполагат медиите. "Тя много би искала да роди близнаци. Ще сбъдне мечтата си, ако роди момче и момиче", разкри Джесика.