Херцогът и херцогинята на Съсекс навлязоха сериозно в света на финансите, ставайки партньори във фирма за устойчиви инвестиции в Ню Йорк.

Принц Хари и Меган Маркъл се присъединиха към фонд „Ethic”, който съветва богатите си клиенти как да инвестират парите си по-устойчиво, като дават приоритет на въпроси като изменението на климата и правата на човека.

Двойката вече е инвестирала в „Ethic”, която управлява 1,3 млрд. долара активи.
 
От компанията заявиха, че кралските особи ще помогнат на посланията ѝ „да достигнат до милиони хора по целия свят".

В ексклузивно интервю за „Ню Йорк Таймс” бившата актриса Меган каза: "От света, от който идвам, не говорите за инвестиране, нали? Нямате лукса да инвестирате. Това звучи толкова фантастично. Съпругът ми от години казва: Боже, не искаш ли да има място, където да можеш да вложиш парите си в ценностите, в които вярваш?“

Хари сподели пред вестника, че се надява двойката да насърчи повече - особено млади хора да инвестират парите си устойчиво.

Устойчивите инвестиции набират популярност през последното десетилетие, благодарение до голяма степен на поколението на т. нар. „милениуми”. В САЩ новите инвестиции в етични фондове са нараснали до 51 млрд. долара през последните няколко години.
 
Би Би Си, БГНЕС