/ iStock/Getty Images
В основата на термина афродизиак е възприятието, че въпросният продукт помага за подобряване на качеството на сексуалния контакт при хората. Афродизиаците стимулират либидото, облекчават възбудата и повишават сексуалната енергия.

Пет храни, които ще ви направят по-добри в леглото (ВИДЕО)
 
Дългосрочните проучвания показват, че някои храни имат потенциал да увеличат сексуалната мощ. Редовната консумация на тези афродизиаци предлага напълно естествена възможност да подсилите сексуалните си способности. Нищо чудно, че пътят към спалнята на най-добрите любовници е през кухнята.
 
А кои са най-мощните афродизиаци сред храните? За това пише Локално.мк, цитирани от БГНЕС.
 
Стриди

 
Легенда твърди, че въпреки общите различия във времето, в което са живели, Клеопатра и Казанова си приличат на две неща - сериозните им сексуални способности и любовта им към стридите. Тази морска храна повишава нивата на допамин, което стимулира както мъжките, така и женските хормони.
 
Авокадо

авокадо
iStock/Getty Images

Старото индийско име на авокадо е ahuacat, което означава тестис. Богатият състав на авокадото, който е полезен за сексуална сила, показва, че това име едва ли се дължи на сходството на авокадото с мъжките полови жлези. Според легендата, поразени от мощния ефект на авокадото като афродизиак, древните проповедници на християнството в Латинска Америка забраняват на целомъдрени енориаши да консумират този плод.
 
Аспержи
 
Мощният им ефект като афродизиак се обяснява с високото съдържание на витамини от група В, които стимулират секрецията на хистамини, които пък се считат за ключов активатор на сексуалното влечение и при двата пола.
 
Смокиня

о
ThinkStock/Getty Images

В много култури смокините се свързват с добра плодовитост при хората, което е знак за положителното им влияние върху сексуалната функция. Не е изненадващо, че в миналото в много региони на света зрелите смокини са се търгували по-скъпо от златото.

И още:

Как различните зодии си поръчват храна?


Храните, които ни правят щастливи

Всяка четвърта германка скача в леглото на първа среща

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БГНЕС