/ Guliver/Getty Images
Студиото "Дисни" предложи на британския сценарист Джез Бътъруърт да работи по продължението на филма "Господарка на злото" от 2014 г., предаде Нюзру, позовавайки се на "Холивуд рипортър".
Бътъруърт стана известен с работата си по филма за Джеймс Бонд "Спектър" и "Черна маса".

Господарката на злото Анджелина Джоли

Главната роля в продължението вероятно отново ще бъде поверена на Анджелина Джоли. Актрисата беше казала, че ще се съгласи да участва само ако графикът на снимките бъде оформен според ангажиментите й. Всички подробности за проекта се пазят в тайна.

Анджелина Джоли
Guliver/Getty Images

Злодеида е главен антагонист от анимацията "Спящата красавица" на "Дисни" от 1959 г. В игралния филм от 2014 г. "Господарка на злото" тя е положителен персонаж, който защитава приказната гора от алчни хора. Магьосницата прави заклинание на принцеса Аврора в стремежа си към справедливост, а след това искрено се привързва към момичето.

Господарката на злото Анджелина Джоли не обича приказките на Дисни

Режисьор на филма "Господарка на злото" е Робърт Стромбърг. При бюджет от 180 милиона долара той донесе на създателите си приходи от над 750 милиона долара от продажбата на билети. Продукцията получи номинация за "Оскар" за най-добри костюми.
БТА