Само преди дни стана ясно, че всяко второ дете в България е преживяло някаква форма на насилие до 18-годишна възраст. Емоционалното насилие е най-често срещаният вид (45,9 на сто), последвано от физическо (31,2 на сто), сексуално насилие (15,6 на сто) и пренебрегване (10,5 на сто). Тринадесет процента от децата са преживели всички форми на насилие - физическо, емоционално и сексуално. Това показват данните от направеното по поръчка на UNICEF национално проучване от международната изследователска компания.

На този фон съвсем скоро актрисата Ева Мендес повдигна точно тази тема, публикувайки в Instagram един от любимите си цитати за родителството, съобщава каналът на Христо Боснев във vbox7.

Актриса, бизнесдама, майка: Кубинската красавица Ева Мендес (СНИМКИ)

Красивата Мендес публикува своя снимка от червения килим, към която пише, че често я питат коя е любимата ѝ рокля от светско събитие, а тя посочва, че роклята на "Версаче" определено е една от тях. Мендес обаче допълва, че не се случва често някой да я пита за любим цитат, свързан с отглеждането на деца.
"Шамаросването на децата прави това за развитието им, което причинява удрянето на съпругата в един брак", гласят думите от цитата, който Мендес сочи като изключително важен. Именно това предизвика сериозна дискусия в коментарите към снимката, като хората масово застават на страната на Мендес и са против шамаросването на деца.

5 грешки на родителите при възпитанието на децата

Все пак има и такива, които не се съгласни напълно с Мендес, а един потребител пише: "Не знам. Бил съм шамаросван като дете, но сега съм уважаван възрастен. И повярвайте ми, заслужавах си тези плесници. Бях нагъл", пише още той.

Децата, отглеждани със забрани и наказания, са най-застрашени от всякакви рискове

Мендес отговори, че благодари за мнението на всички хора и държи нейната страница да е посветена само за любов и добри новини, но признава, че всички родители имат свой подход към възпитанието, а самата тя на моменти няма представа изобщо какво прави. Припомняме, че Ева Мендес има деца с актьора Райън Гослинг.

"Родителството не идва с ръководство 😩, така че когато има нещо, което резонира силно с мен, го предавам", добави тя. Друг потребител също пише, че е напълно несъгласен с твърдението, обяснявайки, че целта в отглеждането на децата не е да се налага насилие над тях, а да се коригира поведението им своевременно.

Актрисата отговаря на повечето коментари, като на този човек тя пише, че уважава мнението му и признава също, че е хубаво да се води такъв дебат, без да се използват обиди.