/ istock
Киселите краставички са вкусно и освежаващо ястие, което може да се консумира както самостоятелно, така и като придружаваща добавка към различни ястия.

istock

Ето как да приготвите най-вкусните кисели краставички у дома:

Кога да сложим киселото зеле, за да стане готово за Коледа

Съставки:


- 1 кг краставички
- 1 л вода
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. семена на кориандър
- 1 ч.л. семена на горчица
- 1 ч.л. семена на кимион
- 1 ч.л. смлян чесън
- 1 ч.л. смлян чили


Начин на приготвяне:

1. Измийте краставичките и ги нарежете на тънки резенчета или нарязани на половинки, в зависимост от предпочитанията ви
2. В голяма купа смесете водата, солта и захарта, докато се разтворят напълно
3. Добавете черния пипер, семената на кориандър, горчицата, кимиона, чесъна и чилия и разбъркайте добре
4. Поставете краставичките в стъклен съд и налейте сместа от водата и подправките
5. Затворете съда и оставете краставичките да се мариноват в хладилника за поне 24 часа, за да се развият вкусовете


След като киселите краставички са готови, можете да ги сервирате като предястие, добавка към сандвичи или като гарнитура към основни ястия.

В сезона на зимнината: Ето как да си направим супер вкусни и полезни компоти

Те са идеални за лятните грилове и пикници, като осигуряват освежаващ вкус и текстура на всяко ястие.

istock

Насладете се на най-вкусните кисели краставички с приятели и семейство.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня