Елтън Джон
Елтън Джон / Gulliver/Getty Images
Известният британски музикант Елтън Джон каза, че британските лекари се обадили на руска медицинска сестра, за да го спаси от усложнения, възникнали след операция за отстраняване на тумор на простатата, пише вестник „Дейли мейл“.

Съобщава се, че 72-годишният певец, след като научил, че е болен от рак, през 2017 г. решил да се подложи на операция. Според музиканта той избрал хирургия, а не химиотерапия, защото знаел, че ще трябва да отмени концертите си, за да се подложи на лечение.

Семейство Бекъм на почивка с Елтън Джон (СНИМКИ)

"Аз отидох директно на операцията. Всъщност децата ми взеха решението вместо мен. Не ми харесваше това, имах рак и исках да се отърва от него", цитира изданието известният музикант.
Според вестника операцията е била успешна, но 10 дни след операцията се оказало, че той се е заразил със сериозна инфекция. Музикантът прекарва почти две седмици в болницата и ако ден по-късно не е бил откаран в болница е щял да умре.

Елтън Джон защити принц Хари за употребата на частни самолети

"Последните ми спомени бяха хипервентилация, когато се опитаха да намерят вена, за да ми направят инжекция. Имам наистина мускулести ръце, така че това винаги създаваше трудности, всичко се влошаваше от и факта, че мразя игли. В крайна сметка, за да приложат успокоителното, те трябваше да докарат руска медицинска сестра.

"Имах изключителен късмет, въпреки че трябва да кажа, че по онова време не мислех така. Не спах цяла нощ и мислех дали ще умра. Само в болницата през нощта се молех:" Моля те, не ме оставяй да умра, нека ме видят отново децата, дай ми още малко време “, цитира изданието Елтън Джон.

Елтън Джон определи Путин като лицемер

Кавалер на Ордена на Британската империя, сър Елтън Джон, по време на 50-годишната си кариера е продал повече от 300 милиона записи, 52 сингъла на Елтън Джон са били в британските топ 40. Певецът заема 49-то място в списъка на най-големите изпълнители според списание Rolling Stone. Елтън Джон е един от най-успешните изпълнители, 23 от неговите сингли бяха в американския топ-40, 16 бяха в топ десет, а шест бяха на първо място. Един от тях - Candle in the Wind 1997 – се продаде в 37 милиона копия.
БГНЕС