/ Gulliver/Getty Images
Британският певец Елтън Джон нарича Майкъл Джексън "психично болен" в новата си книга и споделя, че е било "смущаващо" човек да бъде около него, съобщи Контактмюзик.

Елтън Джон не харесвал майка си

72-годишният Джон за първи път среща бъдещия Крал на попа в ранните дни на кариерата му. Изпълнителят на хита "Rocketman" не крие, че с течение на времето е започнал да се притеснява за състоянието на Джако, който почина през 2009 г. на 50-годишна възраст.

В откъс от новата си автобиографична книга "Аз", Елтън Джон пише: "Познавам Майкъл, откакто беше на 13 или 14 години. Той беше най-очарователното дете, което можете да си представите, но по-късно дойде момент, в който започна да се изолира от света и от действителността, подобно на Елвис Пресли".

Елтън Джон: Руска медицинска сестра ме спаси

"Бог знае какво се е въртяло в главата му и какви лекарства е взимал, но всеки път, когато го виждах в по-късните му години, си мислех, че горкият съвсем се е побъркал. Той наистина беше психично болен, смущаващо беше човек да се намира около него", пише още певецът.

Наследството на Майкъл Джексън е „живо“

Елтън Джон си спомня също случай, в който е поканил Майкъл Джексън на парти. Джон твърди, че Джако е напуснал празненството и е бил намерен да играе със сина на икономката. "По някаква причина той не успяваше да се справи с компанията на възрастни", пише Джон.
БТА