/ iStock/Getty Images
Голямата консумация на сол допринася незначително за развитие на сърдечно-съдови болести и за увеличаване на риска от смърт, съобщи Лента като се позовава на резултатите от ново изследване.

Прасковата - здравословната бомба за имунитета ни

"Резултатите от изследването ни съответстват на тези от широко мащабни проучвания за връзката между употребата на сол и сърдечно-съдовите болести или риска от смърт и не потвърждават широко разпространеното мнение, че дори малкото количество сол е вредно", заяви Салим Юсуф от университета Макмастър в Канада на конгреса на Европейското дружество по кардиология в Париж.
 

ThinkStock/Getty Images



По думите му, единствено прекомерната употреба на сол - над 6 грама дневно, има неблагоприятно въздействие.

Наскоро учени от Исфаханския кардиологичен институт в Иран установиха, че редовната консумация на неосолени ядки намалява риска от смърт вследствие на сърдечно-съдови болести.
 
БТА