Джордж Р. Р. Мартин
Джордж Р. Р. Мартин / Gulliver/Getty Images
След като сериала „Игра на тронове“ приключи, феновете отчаяно искат следващата книга от поредицата „Песен за огън и лед“
Изминаха осем години от излизането на петата книга от фентъзи поредицата на Джордж Р. Р. Мартин „Песен за лед и огън“, на която се базира сериалът „Игра на тронове“.

За шестата книга „Ветровете на зимата“ вече се завъртяха няколко прогнозни дати на издаване - през 2017, в края на 2018 и в началото на 2019 година. Всички те обаче отминаха, а книгата не е видя бял свят. Сега обаче Мартин е дал друга възможна дата за излизане на новата книга от епичната фентъзи поредица.

Авторът на "Игра на тронове" обеща на феновете си две нови книги

Според Business Times Джордж Р. Р. Мартин е обявил, че „Ветровете на зимата“ ще бъде публикувана преди юли 2020 година.

Дългоочакваната зима и тази година няма да настъпи във Вестерос

Възможно е новата книга да съдържа разкази от първо лице на 15 или 20 от героите. Това, може би, е и причината за забавянето на дългоочакваната шеста книга от поредицата „Песен за огън и лед“. Джордж Р.Р. Мартин многократно е заявявал в свои интервюта, че историята се е развила до такава степен, че е станала твърде сложна и многопластова. Повече, отколкото е очаквал, а той не иска да разочарова феновете си и затова мисли задълбочено всяка глава от предстоящата книга.