Бизнесменът излетя малко след 16 ч. българско време
Днес е голям ден за Джеф Безос, тъй като той реши да направи полет към Космоса. Бизнесменът не скри, че е много развълнуван преди самият полет.

Изстрелването с капсулата на компанията Blue Originсе се случи в 16:13 ч.  българско време. Преди това бяха направени необходимите тестове и подготовка и затова полетът се забави с няколко минути.

Малко след осмата минута се отвориха и трите парашута, а на 10:19 мин. капсулата се приземи успешно на Земята. Няколко минути след приземяването капсулата бе отворена и Безос излезе от нея с широка усмивка.

В близо 11-минутното пътешествие участваха братята Джеф и Марк Безос,  82-годишната Уоли Фънк и 18-годишният бъдещ студент по физика от Нидерландия Оливър Дамен. Той е първият клиент на компанията "Блу ориджин", платил за космическия си полет.

Ракетата "Ню Шепард" се устреми към Космоса със скорост три пъти скоростта на звука, преди да кацне на Земята. Пътниците на борда изпитаха безтегловност за три до четири минути, като се очаква капсулата да се приземи с парашути 11 минути след изстрелването си.

"Блу ориджин" изпълни 15 тестови полета до космоса от 2015 г. досега. С изключение на първото неуспешно изпитание на бустера на ракетата, всички останали тестове преминаха успешно.

На 11 юли британецът Ричард Брансън стана първият милиардер, който достигна границата на космоса и успешно се завърна на Земята. На борда на космическия самолет "Юнити-22", излетял от базата "Спейспорт Америка" в Ню Мексико, бяха още петима души - двама пилоти и трима висши служители на "Върджин галактик".