Симон Джонсън
Симон Джонсън / Gulliver/Getty Images
Симон Джонсън, 16-годишната дъщеря на Дуейн "Скалата" Джонсън, бе избрана за Посланик на наградите Златен глобус.

Горд татко мечок: Скалата и 16-годишната Симон (СНИМКИ)

Нейната роля ще бъде да придружава носителите на награди Златен глобус до и от сцената и да носи статуетките. Обикновено се поверява на дъщеря на холивудска звезда. Досегашното наименование на титлата беше Мис Златен глобус, в редки случаи и Мистър.

Дуейн Джонсън с дъщеря си Симон
Дуейн Джонсън с дъщеря си Симон Gulliver/Getty Images

Дуейн Джонсън сподели в социалните мрежи, че е много доволен от избора на 16-годишната Симон за важната роля на престижните награди. Той сподели в Twitter своя снимка със Симон, озаглавена „Много горд татко мечок“. 


Посланик на Златен глобус миналата година бяха три млади красавици – Скарлет, Систийн и София, щерките на друг екшън актьор - Силвестър Сталоун. Тогава обаче титлата все още се наричаше Мис Златен глобус.

Вижте коравият екшън герой Силвестър Сталоун и най-голямата му слабост - Систийн, Скарлет и София (СНИМКИ)

Скарлет Сталоун, Симон Джонсън, Систийн Сталоун и София Сталоун
Скарлет Сталоун, Симон Джонсън, Систийн Сталоун и София Сталоун Gulliver/Getty Images

"В очакване на 75-ите награди Златен глобус решихме да придадем по-голяма тежест на тази роля, така че тя да олицетворява филантропската дейност на организацията. Избраните вече ще се наричат Посланик на Златен глобус и не можем да си представим по-добър носител на идеята от Симон. Качествата ѝ отразяват всичко онова, което ние отстояваме", се посочва в направеното от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд изявление, цитирано от БТА.


Момичето на татко в Холивуд: Звездни бащи и красивите им дъщери (СНИМКИ)

"Имах късмета да израсна в семейство с модели за подражание. За мен е чест да представлявам Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. Като новоизбран Посланик Златен глобус се надявам да бъда пример за младите хора и да ги окуража да дават гласност на всички вълнуващи ги въпроси", казва на свой ред Симон Джонсън, дъщерята на Дуейн "Скалата" Джонсън и бившата му съпруга Дани Гарсия.

Симон Джонсън
Симон Джонсън Gulliver/Getty Images

Сред досегашните носителки на титлата Мис Златен глобус са Румър Уилис - дъщерята на Деми Мур и Брус Уилис, Мелани Грифит - дъщерята на Типи Хедрън, Дакота Джонсън - дъщерята на Мелани Грифит и Дон Джонсън, Соси Бейкън - дъщерята на Кира Седжуик и Кевин Бейкън, Скарлет, Систийн и София - дъщери на Силвестър Сталоун и Дженифър Флавин.. 

Като две капки вода: Дъщерите, които приличат на звездните си бащи (СНИМКИ)

Наградите Златен глобус ще бъдат раздадени за 75-и път на 7 януари 2018 г. на церемония в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс. 

Още блясък от червения килим на Златен глобус 2017:

Умопомрачителни тоалети, холивудски красавици и много стил на Златен глобус (СНИМКИ)

Звездите отблизо на Златен глобус: Грим и прическа от червения килим (СНИМКИ)

Най-сексапилните деколтета на Златен глобус (СНИМКИ)

Любов на червения килим: Звездни двойки на Златен глобус (СНИМКИ)

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук