/ Guliver/Getty Images
Той признава, че обмисля "все повече и повече" идеята за политическа кариера
Дуейн Джонсън - Скалата призна, че се чувства поласкан от подкрепата, която е получил, след като е заявил желанието си да се кандидатира за президент на Щатите на следващите избори.
 
Преди седмица пред списание GQ 45-годишният филмов актьор и професионален кечист изтъкна, че обмисля "все повече и повече" идеята за политическа кариера и вярва, че притежава необходимите качества да управлява Америка като неин президент.
 
Епична битка между Скалата и Приянка Чопра в „Спасители на плажа“ (ВИДЕО)

"Мощната вълна на подкрепа, откакто това се случи е невероятна. Трябва да си призная - чувствам се изключително поласкан. През изминалата седмица дори се появи национално допитване, което обедини заедно републиканците и демократите в мнението им, че ако днес имаше избори - то аз щях да спечеля вместо Доналд Тръмп. Смаян съм", сподели звездата в ток шоуто на Джими Фелън в петък вечер.
 
И Джонсън смята, че знае защо хората искат толкова много да го видят в сферата на политиката.
 
"Мисля, че много хора искат да видят различен вид управление. Извинявам се, не различно, а по-добро. Повече сигурност и спокойствие и по-малко шум. Освен това през годините се превърнах в човек, в който много хора виждат себе си. Ставам сутрин ужасно рано, отивам на работа, прекарвам време с тайфата, грижа се за семейството си", сподели той.
 
Дуейн Джонсън - Филмовата личност на годината (СНИМКИ)

''Честно казано чувствам, че ако аз бях президент, сигурността щеше да бъде важна. Лидерството щеше да бъде важно, поемането на отговорност за всеки един. И ако някой не споделя моето мнение няма да се опитам да го заглуша. Напротив, ще искам да го изслушам", допълни още Джонсън.
 

Guliver/Getty Images


И амбициите му за президентска позиция въобще не изглеждат нереалистични. Още с излизането на новината, че той крои подобни планове западните медии веднага подчертаха, че Скалата наистина има реален шанс за победа. Особено предвид факта, че настоящият държавен глава на Щатите е бивша реалити звезда, а екшън актьорът Арнолд Шварценегер бе губернатор на Калифорния в продължение на два мандата.
 
Най-високоплатеният актьор в света е спечелил 64,5 млн. долара

Освен това въпреки многогодишното си присъствие под светлината на прожекторите, Джонсън почти никога не е бил замесван в големи скандали и винаги е бил третират с уважение от колегите си - било то в киното или кеч средите.
БГНЕС