Вивиан Уестууд
Вивиан Уестууд / Gulliver/Getty Images
Вивиан Уестууд иска хората да купуват по-малко - "да редуцират, да преминат към повторна употреба и да рециклират", за да спасят планетата, съобщи Контактмюзик.

Атакуват Дженифър Лопес: Имате кръв по ръцете си
 
78-годишната дизайнерка настоява, че са нужни драстични мерки, за да се спрат климатичните промени. "Нещо трябва да се направи тази година, защото в противен случай ще е прекалено късно. Не е достатъчно да живеем живота си, както досега. Трябва да се придържаме към редуциране, повторна употреба, рециклиране. Трябва да намалим дрехите, които купуваме, да купуваме неща с високо качество, а не много неща, да сме сигурни, че искаме да носим дадена дреха”, каза тя.
 
Вивиан Уестууд смята, че дейността й на активистка се преплита с тази на дизайнерка, защото едното помага на другото. В разговор с Наоми Кембъл за британското издание на сп. "Вог" тя отбеляза, че ако искаш да постигнеш успех, е много важно да изглеждаш страхотно, защото тогава хората гледат сериозно на теб.

Жан Пол Готие: Произвеждаме „смешни“ модни отпадъци
 
Наоми припомни, че когато била 16-годишна, дизайнерката разговаряла с нея, за да я накара да прояви интерес към филантропската дейност. "Това имаше огромно въздействие върху мен. По онова време започнах да работя с Нелсън Мандела в РЮА, така че за мен това бе нещо ново. Това бе като да направиш нещо, защото искаш да го сториш”, поясни Кембъл.

И още:

Бащата на Борис Джонсън отиде на екопротест (ВИДЕО)

Ким Кардашиян възхитена от Грета Тунберг, иска да вечеря с нея

 Джейсън Момоа обръсна брадата си с еко послание (СНИМКА/ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА