Витамин С е важен за цялостното здраве. Той предпазва организма от свободните радикали и укрепва имунната система. Има много начини да включите в менюто си храни, богати на витамин С. Най-популярният плод е портокалът, но има още един, на който си струва да обърнете внимание. Диетологът Триста Бест говори за свойствата на грейпфрута и ефекта му върху тялото.
Витамин С действа като антиоксидант в тялото. Помага за неутрализиране на вредните свободни радикали, които заплашват с възпаления и други здравословни проблеми.
Според д-р Бест, антиоксидантите осигуряват много ползи за тялото - от загуба на тегло до здраве за сърцето.
„Витамин С също е важен за производството на колаген, който помага за поддържането на кожата, сухожилията и другите съединителни тъкани, за да са силни и здрави, необходим е и за усвояването на желязото от растителните храни и за правилното функциониране на имунната система“, обяснява докторът. Това означава, че ежедневната консумация на грейпфрут може не само да подобри здравето, но и да ни подмлади, подчертава той.
Средно голям грейпфрут съдържа около 70-90 милиграма витамин С, което е около 75-100 процента от препоръчителната дневна доза, добавя Бест.
Витамин С действа като антиоксидант в тялото. Помага за неутрализиране на вредните свободни радикали, които заплашват с възпаления и други здравословни проблеми.
Според д-р Бест, антиоксидантите осигуряват много ползи за тялото - от загуба на тегло до здраве за сърцето.
„Витамин С също е важен за производството на колаген, който помага за поддържането на кожата, сухожилията и другите съединителни тъкани, за да са силни и здрави, необходим е и за усвояването на желязото от растителните храни и за правилното функциониране на имунната система“, обяснява докторът. Това означава, че ежедневната консумация на грейпфрут може не само да подобри здравето, но и да ни подмлади, подчертава той.
Средно голям грейпфрут съдържа около 70-90 милиграма витамин С, което е около 75-100 процента от препоръчителната дневна доза, добавя Бест.