Сокът от грейпфрут помага за забременяване: мит или истина
Сокът от грейпфрут помага за забременяване: мит или истина / www.sxc.hu

Не само децата не знаят откъде идват бебетата. Ново изследване показва, че много двойки остават в плен на бабините митове, когато става дума за забременяване.

Най-популярните и разпространени легенди включват сок от грейпфрут и сироп за кашлица, които трябва да се пият, ако искате да имате наследник, пише БГНЕС. Това далеч не е пълният списък с нелепици. Експерти от Центъра за планиране на деца във Великобритания съобщават, че в него фигурират и такива екстравагантни поверия като това, че жената трябва да дари сребро, за да зачене.

По-голямата част от тези мъдри "препоръки" идват от далечното минало. Едновременно с това се срещат и съвременни заблуди, които даже са "научно обосновани". Например, мъжете трябва да носят боксерки, защото те поддържат...идеална температура за спермата. Допитване показва, че половината от всички двойки не знаят такива действително важни за зачатието неща, като фертилността на жената.

По тази причина много двойки вярват в глупави предразсъдъци. Експертите се опитват да разрушат подобни митове и да внушат на жените, че добавянето на фолиева киселина е много по-полезно за тях, отколкото сокът от грейпфрут.