/ Gulliver/Getty Images
Добрият старец вече се ваксинира срещу грип, за да не боледува
Сезонът на празниците в края на годината наближава във финландската част от Лапландия, където Дядо Коледа е в разгара на подготовката си - ваксинира се срещу грип и събира около себе си елфи, които ще му помогнат да изпълни задачите си през зимата, предаде АФП.
 
В селището Рованиеми, близо до Северния полярен кръг, той бе ваксиниран срещу грип от своята медсестра Тия Каконен.

Кои са незаменимите помощнищи на Добрия старец? (ВИДЕО)

Тази инжекция е повече от предпазна мярка в най-северната част на Финландия, тъй като грипният сезон съвпада с най-натоварения туристически сезон през годината. През декември м.г. 360 000 чуждестранни туристи прекараха една нощ в Лапландия, като броят им е с близо 10% по-голям в сравнение с предишната Коледа.

Според официални статистически данни най-много посетители имаше от Великобритания, следвана от Русия, Франция и Германия.
 
Британска изследователка обясни как Дядо Коледа пътува по света

Официално вече беше оповестено и, че се предлага работа за елфи, които да обслужват туристи, дошли да се срещнат с Дядо Коледа. Дали кандидатите имат вече придобит опит като елфи не е от значение, тъй като ще бъдат обучени да комуникират като елфи.
 
Щастливците, които получат работа като елфи, ще имат възможност да получат съвети за различни начини за предпазване от студа в северната част на Финландия, където температурата рядко надвишава 0 градуса, а може да падне до минус 40 градуса.

Биолог откри защо еленът Рудолф има червен нос

Макар грижите за елени да не са сред задачите им, елфите ще трябва да палят огньове и да поднасят топли напитки.
БТА