Райън Рейнолдс
Райън Рейнолдс / Gulliver/Getty Images
"Дедпул 2" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 125 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции.
 
Приходите са по-малко от постижението на първия филм, който със 132,4 милиона постави рекорд за дебют на продукция, забранена за зрители до 18 години, но бяха достатъчни да изместят "Отмъстителите " от челната позиция.

Най-забавната холивудска двойка на премиерата на „Дедпул 2“ в Ню Йорк (СНИМКИ)
 
"Дедпул 2" зае второ място в историята за дебют на филм, забранен за зрители под 18 години, и третото за годината след "Отмъстителите: Война без край" и "Черната пантера".
"Дедпул 2" беше приет отлично от кинокритиците - с оценка 84 процента в сайта Rotten Tomatoes и "А" в CinemaScore.

Райън Рейнолдс облече розовия костюм на Дедпул за добра кауза (ВИДЕО)
 
Отговарящият за разпространението на вътрешния пазар от 20th Century Fox Крис Андерсън отдаде силния дебют на изпълнителя на главната роля Райън Рейнолдс
 
"Нямам достатъчно думи, за да го похваля“, каза Крис Арънсън. „Не само за въплъщаването в образа, но и за промоционалната дейност".
"Отмъстителите: Война без край" слезе на второто място с приходи от 29 милиона долара, след като три седмици оглавяваше бокс-офис класацията на Северна Америка. Общите приходи от филма на вътрешния пазар са 595,4 милиона долара и 1,2 милиарда долара в чужбина.

Истински филмов феномен - „Отмъстителите: Война без край“ (СНИМКИ)
 
Филмът вече зае петото място по приходи за всички времена в света. Третото място в бокс-офис класацията на Северна Америка с 12,3 милиона долара зае дебютният "Книга за възрастни" с участието на Джейн Фонда, Даян Кийтън и Кандис Бъргън.
 
Челната петица се допълва от "Безкраен купон" и "Проникновение" с приходи съответно 7,5 милиона долара и 6,5 милиона долара.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА