Даниъл Крейг
Даниъл Крейг / Gulliver/Getty Images
Британецът Даниъл Крейг е най-високоплатеният актьор в Холивуд, съобщи сайтът на сп. "Пийпъл", позовавайки се на публикация във "Варайъти".

Крейг е начело в класацията благодарение на внушителния хонорар от 100 милиона долара, който ще получи за участието си в двете продължения на "Вади ножовете", след като Нетфликс придоби правата за заснемането им.
 
"Варайъти" отбелязва, че високото възнаграждение може да се обясни с факта, че стрийминг платформата компенсира сумите, които звездите могат да спечелят, ако филмите им се показват само на голям екран.

След Даниъл Крейг се нарежда Дуейн "Скалата" Джонсън, който ще заработи 50 милиона долара от участието си във филма "Red One" на "Амазон Стюдиос". Въпреки че първоначалната сделка е за 30 милиона долара, сумата може да "набъбне", когато се вземат предвид компенсациите.

Следващото място с по 40 милиона долара си поделят Уил Смит за ролята си в "Крал Ричард" - биографичен филм за бащата на тенис звездите Винъс и Серина Уилямс, и Дензъл Уошингтън за участието си в поредицата "Хубави малки неща" на стрийминг платформата HBO Макс.

Първата дама в списъка на "Варайъти", класирана на седмо място, е Дженифър Лорънс, която ще получи 25 милиона долара за ролята си в продукцията "Не поглеждай нагоре" на Нетфликс. Същата сума ще вземе и Джулия Робъртс за предстоящия си филм "Остави света зад себе си".

Следва Сандра Бълок с хонорар от 20 милиона долара за участието си в "Изгубеният град на Ди".
 

Заплатата на Дженифър Лорънс е с 5 милиона долара по-малка от тази на екранния й партньор в "Не поглеждай нагоре" Леонардо ди Каприо, който е класиран пети след Уил Смит и Дензъл Уошингтън.

В Топ 10 намират място още Марк Уолбърг и Райън Гослинг
БТА