По-голямата част от времето, което прекарваме на телефоните и компютрите си е в социалните мрежи и специално във Facebook. Вижте четири алтернативи на Facebook:

Diaspora

Това е една от най-старите алтернативи на Facebook, а също и една от най-уникалните по отношение на настройки. Вместо да е собственост на отделна компания, софтуерът Diaspora е с отворен код и може да бъде управляван от всеки, който иска да създаде сървър.

Потребителите могат да избират на кой сървър да съхраняват информацията и дори да си създадат профил там. Те могат да взаимодействат с всеки друг потребител на Diaspora, независимо на кой сървър се съхраняват данните им.

Шпионира ли ни Facebook?

Path

Path е платформа с изчистен и прост интерфейс, създаден с цел да улесни максимално потребителите. Един от най-големите плюсове е, че можете автоматично да споделяте публикациите си в други социални платформи като Facebook, като това ви спестява време.

Измислената реалност и фалшивият ни живот във Facebook (ВИДЕО)

Vero

Платформата е създадена само за мобилни устройства и има страхотни инструменти за управление на снимки. Политиката им за защита на личните данни не е толкова силна, колкото на някои други, но дава на потребителите много контрол.

За в бъдеще се планира да се наложи абонаментна такса, за да се избегне издържането на платформата посредством реклами. Тези неща биха отказали някои бъдещи потребители, но Vero със сигурност е платформа с потенциал.

Facebook: Социалните мрежи могат да бъдат опасни за демокрацията

MeWe

Друга алтернатива е MeWe. Интерфейсът е прост и интуитивен, обхваща всички основни функции като тези на Facebook и е посветен на поддържането на поверителността на потребителите. В MeWe съществува рекламиране, но то няма конкретно таргетиране.

И още:

Да надникнем в бъдещето: Как ще живеят нашите деца и внуци? (ВИДЕО)

Проверете каква лична информация знае Google за вас

Застаряващите училища на "дигиталните деца"

Фейсбук и Инстаграм депресират

Стив Джобс - човекът, който промени света

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук