/ Форум Филм България
Филмът "Бързи и яростни 9", който започна с летящ старт миналата седмица, остава начело на бокс-офис класацията на Северна Америка този уикенд, предаде Франс прес.

Реализираните приходи от продажбата на билети за филма с Вин Дизел, Мишел Родригес и Джон Сина през първите три дни от дългия уикенд, в който САЩ честват националния си празник, възлизат на 23,8 милиона щатски долара. Това обаче е значителен спад спрямо 70-те милиона долара от миналия уикенд.

Той изпреварва други два филма, заснети като него от студио "Юнивърсъл". "Бебе бос 2: Семейни работи" излиза на второ място със 17,3 милиона долара. Този анимационен филм, продължение на излязлата преди 4 години анимация "Бейби бос", е озвучена от гласовете на Алек Болдуин, Ева Лонгория, Лиса Кудроу, Джими Кимъл и Джеф Голдблум.На трета позиция се нарежда хорърът "Вечна чистка" с 12,8 милиона долара. Действието в петия и последен филм от сагата се развива в дистопично бъдеще, където всички престъпления, в това число убийствата, се легализират за един ден в годината.
БТА