Филмът "Бързи и яростни 9" спечели 162 милиона долара при дебюта си на 8 пазара, в това число в Китай, Република Корея и Хонконг, предаде Ройтерс

20 години след първия филм: Семейството на „Бързи и яростни“ се събира отново

Това е най-добрият старт на холивудски блокбастър откакто киноиндустрията беше ударена от пандемията.

Специалистите считат, че това е един окуражаващ знак. Получените приходи приближават по стойност тези отпреди пандемията. Само от Китай те възлизат на 135 милиона.

Време е да се разделите с дивана: Холивуд призова феновете да се завърнат в киносалоните

Екшънът ще излезе на екран в САЩ на 25 юни.

Що се касае до боксофис класацията на Северна Америка на първо място отново е хорърът "Спиралата: "Убийствен пъзел" продължава" с приходи от 4,5 милиона долара от 2991 киносалона във втората седмица след дебюта си. Общо лентата с Крис Рок и Самюъл Джаксън е генерирала 15 милиона долара приходи.

Крис Рок в Спиралата: Убийствен пъзел продължава
Крис Рок в „Спиралата: „Убийствен пъзел“ продължава“ Форум Филм България

На втора позиция е "Човек на гнева" с продадени билети на стойност 2,9 милиона долара. След 3 седмици прожекции продукцията с участието на Джейсън Стейтъм е реализирала приходи от 18,8 милиона долара.

На трета позиция е лентата с участието на Анджлина Джоли "Те пожелаха смъртта ми" (1,8 милиона долара). Първата петица в боксофиса на Северна Америка оформиха "Рая и последният дракон" (1,6 милиона) и "Годзила срещу Кинг Конг" (1,4 милиона).
БТА