Брайън Сингър
Брайън Сингър / Gulliver/Getty Images
Британската академия за кино и телевизия извади режисьора на филма "Бохемска рапсодия" Брайън Сингър от списъка с номинациите за наградите БАФТА заради съобщенията за сексуални посегателства, съобщи Асошийетед прес.

Бурята в Холивуд не стихва: Обвиниха Брайън Сингър в изнасилване на малолетен
 
Режисьорът е информиран за решението на академията. Тя смята предполагаемото му поведение за "съвсем неприемливо и несъвместимо с ценностите ѝ". Изваждането му от списъка ще остане в сила, докато не бъде напълно изяснена ситуацията, свързана с обвиненията срещу него в сексуални посегателства над малолетни. Брайън Сингър отхвърля всички обвинения.

Брайън Сингър отхвърля всички обвинения
Брайън Сингър отхвърля всички обвинения Gulliver/Getty Images

 Той бе сред номинираните за награда БАФТА за работата си над "Бохемска рапсодия" - биографичният филм за британската рокгрупа "Куин", който фокусира вниманието върху живота на вокалиста Фреди Меркюри. Сингър бе уволнен от филмовата продукция в края на 2017 г. Въпросната лента продължава да е номинирана в категорията най-добър британски филм.

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна
 
Британската академия за кино и телевизия по традиция обявява носителите на БАФТА между две церемонии за значими отличия в света на киното – наградите Златен глобус, които бяха връчени на 6 януари в Лос Анджелис, и Оскарите, които ще бъдат раздадени на 24 февруари.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА