/ Guliver/Getty Images
Продуцентската компания "План Би" на актьора Брад Пит и "Анапурна пикчърс" са придобили правата за заснемането на филм, проследяващ историята на двете журналистки от "Ню Йорк таймс", съобщили първи за сексуалните деяния на скандалния холивудски продуцент Харви Уайнстийн, предаде АФП.
 
Зад разкритията за Уайнстийн, довели до разтърсилия Холивуд секс скандал и появата на движенията #Аз също и "Времето изтече", стоят журналистките от "Ню Йорк таймс" Джоди Кантър и Меган Туохи.
 

Guliver/Getty Images


Идва ли краят на холивудските прослушвания в хотелски стаи?

Преди броени дни двете дами бяха отличени с награда "Пулицър" в категорията за журналистика, след като първи разкриха деянията на Харви Уайнстийн през октомври м.г. Кантър и Туохи си поделиха приза с Ронан Фароу - сина на Уди Алън и на Мия Фароу, който няколко дни по-късно излезе с подобна публикация в "Ню Йоркър".
 

Харви Уайнстейн се сдоби с първото държавно обвинение в САЩ

Харви Уайнстийн беше обвинен в сексуални посегателства от десетки жени, сред които холивудски звезди от ранга на Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу.
 
По времето, от което датират отправените от Полтроу обвинения, актрисата е приятелка на Брад Пит, чиято компания ще продуцира филма за падението на Харви Уайнстийн, припомня АФП.
 
За сексуален тормоз се говори от години, защо обвиненията бяха чути едва сега?

По ирония броени дни след като двете журналистки правят скандалните разкрития за продуцента, Уайнстийн заявява за "Холивуд рипортър", че твърденията им са толкова "изпипани", че е готов да купи правата за претворяването им във филм.
 

Харви Уайнстийн обеща да не споменава имената на холивудски звезди в съда

Междувременно в. "Дейли стар" съобщи, че според букмейкърите от "Бетфеър" фаворит за ролята на Харви Уайнстийн в предстоящия филм е актьорът Джеф Даниълс, следван от Джеймс Франко, Джона Хил, Дуейн Джонсън, Джордж Клуни, Том Ханкс, Сет Роугън, Хю Грант и Хю Джакман.
 
Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?
 

Guliver/Getty Images


Най-малка вероятност да се превъплъти в образа на скандалния продуцент има за актьора Кевин Спейси, който също изпадна в немилост, след като беше обвинен в сексуални посегателства от редица мъже.
БТА