Дарън Макгрейди, бившият главен готвач на британската кралица Елизабет Втора
/
Gulliver/Getty Images
ДарънМакгрейди, бившият главен готвач на британската кралицаЕлизабетВтора, разказа за забранените храни в Бъкингамския дворец, както и за кулинарните пристрастия на Нейно Величество, пише в. "Метро".
На трапезата на монарха били забранени храните с високо съдържание на въглехидрати - пастата, и нишесте - оризът и картофите. Освен това на главния готвач било наредено да не добавя в ястията лук и чесън, за да нямат кралските особи лош дъх в устата.
На главния готвач било наредено да не добавя в ястията лук и чесън, за да нямат кралските особи лош дъх в устатаGulliver/Getty Images
ДарънМакгрейди разкрива още, че сред изискванията на кралицаЕлизабетВтора е храната да е съобразена със сезона и да има пресни плодове и зеленчуци. Освен това тя обичала стековете ѝ да са добре изпечени, а не да са полу-сурови, "алангле".
Любимите блюда на кралицата задължително включват масло и сметанаGulliver/Getty Images
Любимите блюда на кралицата задължително включват масло и сметана. Често тя си поръчва и ястия, приготвени на грил и салата. Когато ЕлизабетВтора си похапва банан, тя не го консумира цял, а го разрязва с нож и го яде с вилица.