Дарън Макгрейди, бившият главен готвач на британската кралица Елизабет Втора
Дарън Макгрейди, бившият главен готвач на британската кралица Елизабет Втора / Gulliver/Getty Images
Дарън Макгрейди, бившият главен готвач на британската кралица Елизабет Втора, разказа за забранените храни в Бъкингамския дворец, както и за кулинарните пристрастия на Нейно Величество, пише в. "Метро".

Какво яде кралското семейство? (ВИДЕО)
 
На трапезата на монарха били забранени храните с високо съдържание на въглехидрати - пастата, и нишесте - оризът и картофите. Освен това на главния готвач било наредено да не добавя в ястията лук и чесън, за да нямат кралските особи лош дъх в устата.

Принц Чарлз, принц Ендрю, херцогинята на Корнуол Камила, кралица Елизабет Втора, херцогинята на Съсекс Меган, принц Хари, принц Уилям и херцогиня Катрин
На главния готвач било наредено да не добавя в ястията лук и чесън, за да нямат кралските особи лош дъх в устата Gulliver/Getty Images

Дарън Макгрейди разкрива още, че сред изискванията на кралица Елизабет Втора е храната да е съобразена със сезона и да има пресни плодове и зеленчуци. Освен това тя обичала стековете ѝ да са добре изпечени, а не да са полу-сурови, "алангле".

Думите, които кралското семейство никога не изрича (ВИДЕО/СНИМКИ)

Кралица Елизабет Втора
Любимите блюда на кралицата задължително включват масло и сметана Gulliver/Getty Images

Любимите блюда на кралицата задължително включват масло и сметана. Често тя си поръчва и ястия, приготвени на грил и салата. Когато Елизабет Втора си похапва банан, тя не го консумира цял, а го разрязва с нож и го яде с вилица.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА