/ iStock/Getty Images
Австралийка на име Джейдън Лийвс от Сидни намерила отровен паяк да пълзи в спалнята й една вечер. Тя решила да не му обръща внимание, но по-късно открила насекомото на леглото си. Тогава Лийвс решил да го задържи като домашен любимец и дал на паяка името Лари, разказва „Мирър”.

Огромния паяк ловец с размерите на половин човешка длан изобщо не уплашил момичето. Въпреки страхотната си репутация и възможността за отровно ухапване, Лари е наречен от момичето във видеоклиповете си в социалните мрежи като „много приятелски настроен“, който „не иска да обиди никого“. Вкъщи Лийвс пуска паяка от терариума и му позволява да пълзи по стените на нейната стая. Тя каза, че домашни котки се опитали да изплашат Лари и скочили върху него, но той останал невъзмутим. Дори майката на момичето беше пропита с топлина към насекомото и му позволява да мигрира из къщата.

Абонатите на Лийвс бяха разделени на два лагера: според едни Лари им е показал, че не трябва да се страхуват от паяци. Докато други, напротив, са имали изостряне на арахнофобията (страх от членостоноги) заради него. Както и да е, историята на Лари събра повече от 700 000 гледания в TikTok и получи 40 000 харесвания.

Въпреки огромния си размер и плашещ вид, паяците ловци не са агресивни или опасни. Те могат да ухапят човек от страх, но ухапването им не е смъртоносно. Въпреки това, навлизането на отровата на паяк в кръвта може да причини локално подуване, главоболие и нарушен пулс.

По-рано беше съобщено за австралиец, който намерил паяк на таблото на кола и също решил да го направи свой домашен любимец. Мъжът твърди, че паякът, когото нарекъл Стийв, веднъж дори се изгубил, но намерил пътя обратно към собственика.
БГНЕС