Анджелина Джоли
Анджелина Джоли / Guliver/Getty Images
Анджелина Джоли събра погледите на червения килим по време на 21-ите Холивудски филмови награди.

42-годишната икона на красотата беше зашеметяваща в дълга копринена сребриста рокля, с колан на кръста. Тоалетът й е дело на любимата дизанейрка на Кейт Мидълтън Джени Пакхам.

Ослепителната Анджелина бе заложила на естествена визия – със свободно пусната коса с леки вълни, нежен грим и разбира се – червено червило, нейната запазена марка.

Вижте снимки на сребристата рокля, с която Анджелина Джоли направи фурор

С церемонията на 21-ите Холивудски филмови награди официално стартира холивудският награден сезон, чиято кулминация са "Оскар"-ите. Водещ на шоуто в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс за трета поредна година беше комикът Джеймс Кордън.

Изящната Анджелина Джоли пие чай в компанията на леопарди (СНИМКИ/ВИДЕО)

Холивудската актриса и режисьорка Анджелина Джоли получи приза за най-добър чуждоезичен филм. Отличието й беше присъдено за драмата "Първо убиха баща ми", проследяваща геноцида в Камбоджа и заснета по сценарий на активистката Лунг Унг.

Анджелина Джоли
Guliver/Getty Images

Британският актьор Гари Олдман беше удостоен с приз за цялостна кариера. Сънародничката му Кейт Уинслет спечели наградата за най-добра актриса за ролята си във филма "Въртележка" ("Wonder Wheel) на Уди Алън, посочва БТА.

Гари Олдман
Guliver/Getty Images

Джейк Джиленхол беше отличен с приза за най-добър актьор за превъплъщението си в образа на Джеф Бауман, оцелял от бомбените атентати в Бостън, в биографичния филм "По-силен" ("Stronger").

В поддържащите актьорски категории отличия получиха Алисън Джани за "Аз, Тоня" и Сам Рокуел за "Три билборда извън Ебинг, Мисури".

Анджелина Джоли целуна ръка на френска режисьорка (СНИМКИ)

Режисьорската награда беше присъдена на Джо Райт за "Най-мрачният час" ("Darkest Hour"). Певицата Мери Джей Блайдж получи награда за актьорски пробив за ролята си в "Mudbound".

"Тайната на Коко" спечели отличието за най-добра анимация.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук